vineri, 10 aprilie 2015

Metode de ingrijire a incarcatoarelor de laptop

Cand cumperi un alptop nou, ai grija sa ai garantie, astfel incat sa poti sa il  repair fara sa fii nevoit sa platesti daca se strica. Si incarcatoarele de laptop trebuie sa fie in garantie. Dar cum mai bine este sa previi, iata cateva metode de ingrijite a incarcatoarelor de laptop:

Trebuie sa nu indoi cablul incarcatoarelor de laptop

Odata ce ai achizitionat orice marca de laptop, trebuie sa ai mare grija sa nu indoi cablul incarcatoarelor / alimentatoarelorde laptop. Cu timpul, acest obicei poate duce la uzarea unui incarcator, iar acesta sa se strice mult mai usor.

De asemenea, trebuie sa fii foarte atent si sa nu lasi notebook-urile pe suprafete foarte calde, caci va putea duce la supraincalzirea incarcatorului de laptop.  Nici in extrema umezelii nu trebuie sa cazi, adica sa tii incarcatoarele de laptop in locuri cu multa umezeala.

Nu doar acestea se pot strica, ci si alte componente din laptopul tau. Trebuie sa fii atent sa nu iti versi caefaua pelaptop, dar nici sa il tii in temperature foarte scazute, apoi s ail pui intr-o camera uternic incalzita si sa il bagi imdiat in prize. Lasa l un pic ca sa se adapteze.

Ai grija sa nu pui obiecte pe firul de la incarcator

Un alt lucru la care trebuie sa dai dovada de atentie cand vine vorba de pastrarea sa intacta este firul incarcatoarelor de laptop.

Este total neindicat sa asezi pe firul incarcatorului o masa, un scaun sau o canapea, caci firele se pot strica din aceste cauze.

Fii atent si cum tii mufa incarcatoarelor de laptop! Adica ai grija sa nu tii laptopul lipit foarte tare de un perete, caci poate sa apese pe firul de la laptop si mufa sa inceapa sa fie din ce in ce mai putin rezistenta.


De obicei, un incarcator de laptop are un termen de garantie de doi ani sau de un an de zile, lucru care te va ajuta foarte mult daca acesta se strica. Vei primi unul gratuit, din aprtea companiei care a fabricat laptopul.

Dar pentru asta, trebuie ca stricaciunea sa nu se fi produs in niciun caz din cauza ta. In cazul in care incarcatoarele de laptop se deterioreaza si ajung sa nu mai functioneze din cauza ca proprietarii nu au avut grija de ele, atunci, de cele mai multe ori, garantia nu mai este valabila.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu