marți, 25 martie 2014

Nexus 5: merita sa-l cumperi?

Te afli in cautarea unui smartphone de top, dar nu esti dispus - sau nu-ti permite bugetul - sa faci o investitie majora? Ei bine, afla ca una dintre cele mai bune alegeri pe care le ai la dispozitie in prezent este Nexus5, smartphone-ul Google, realizat in colaborare cu LG Electronics.

Noul LG Nexus 5
Noul LG Nexus 5
[sursa foto: wiki]

Nexus 5 si-a facut aparitia pe piata la finele anului trecut, numai bine pentru a prinde sezonul sarbatorilor de iarna, dupa ce fusese anuntat in mod oficial la sfarsitul lunii octombrie. Imediat dupa debutul din magazine, expertii l-au considerat un smartphone de top, fara a-i ignora si micile neajunsuri, cum ar fi o serie de probleme care afectau luminozitatea ecranului si performanta camerei foto.

Specificatiile de top ale Nexus 5

Comercializat in prezent la preturi (fara abonament) ce pornesc de circa 1400 lei, Nexus 5 este un smartphone destept si performant si o alegere excelenta daca iti doresti sa investesti intr-un gadget foarte util, fara a scoate o avere din buzunar.

Ce iti ofera, mai concret, smartphone-ul celor de la Google? "Bunatati" precum ecran cu diagonala de 4,95 inchi, cu rezolutie 1080 x 1920 pixeli si o densitate excelenta a pixelilor (445 ppi), camera foto de 8 MP cu blit LED, autofocus, stabilizator optic de imagine si inregistrare video HD (1080p), procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,26 GHz, 2 GB de RAM, capacitate de stocare de 16 sau 32 GB si baterie de 2300 mAh cu o autonomie in convorbire de maximum 17 ore (media fiind de 12 ore).

Video review:  Nexus 5 vs Samsung Galaxy S4:
N-ar strica sa stii ca noul LG Nexus 5 a fost primul smartphone pe care si-a facut simtitia prezenta Android 4.4 KitKat. Si, potrivit celor mai noi informatii de pe piata, smartphone-ul LG va fi, de asemenea, primul dintre gadgeturile Google care va beneficia de o varianta imbunatatita a actualului Android 4.4.2 KitKat!